• Olej kokosowy

OLEJ KOKOSOWY (Cocos Nucifera Fruit Oil), zwany tez masłem kokosowym, pozysikwany jest poprzez wyciskanie kopry, czyli wysuszonego bielma - miąższu orzechów palmy kokosowej Cocos nucifera.

Zawiera trójglicerydy kwasów: laurynowego, mirystynowego, oleinowego, kaprynowego, kapronwego. 

W temperaturze pokojowej ma konsystencję masła, a w wyższej płynną. Topi się w kontakcie ze skórą. 

Jest to emolient tłusty, ma działanie kondycjonujace i nawilżające poprzez obniżanie TEWL - transepidermalnej utraty wody.

W naturalnych kosmetykach Mikuno olej kokosowy znajdziecie w mydłach do ciała i twarzy oraz szamponach w kostce.

Olej kokosowy znajdziecie w:

Naturalny szampon w kostce do włosów przetłuszczajacych się mikuno.plNaturalne mydło do ciała i twarzy mikuno.plNaturalny szampon dla psów mikuno.plNaturalne mydło do ciała i twarzy z węglem aktywnym węglowe mikuno.plNaturalne mydło do ciała z mieloną kawą mikuno.pl peelingNaturalne mydło do ciała i twarzy z nagietkiem mikuno.pl